Skip to content Skip to footer

DIO Bedum DS 1 en Rob Hukema gaan uit elkaar.

Vorig seizoen startte er een nieuw duo bij onze club. Rob Hukema en Jannes Hilberts kwamen van über die grens voor een nieuwe uitdaging bij DIO Bedum. Niet alleen om Dames 1, maar ook Dames 2 kampioen te maken. Dat deden ze namelijk gewoon, Rob en Jannes kwamen niet alleen om te trainen en te coachen. Ze kwamen voor een kampioensfeest.

Waar Dames 1 misschien (zeker in het begin) nog wat twijfelde aan Rob zijn ambitieuze plannen, had Rob blind geloof in zijn meiden. Of dat geloof terecht was? Absoluut. Waar de kranten in seizoen 2021-2022 nog kopten met ‘DIO Dames vechten tegen degradatie’ wist de redactie van de Ommelander in seizoen 2022-2023 niet wat hen overkwam. Als kers op de taart eindigden we het seizoen met een groot jubileumfeest (DIO Bedum 50+3 jaar), waar Dames 1 gehuldigd werd en Rob vanuit IJsland aansloot. Een geweldig feest na een fantastisch seizoen.

Inmiddels zijn we al over de helft van seizoen 2023-2024 en draait Dames 1 keurig mee in het linker rijtje van de 2e Divisie. Er worden wedstrijden gewonnen en wedstrijden verloren, maar onder de streep zijn het keurige resultaten voor een net gepromoveerd team. Toch hebben Dames 1 en Rob gezamenlijk besloten het seizoen niet samen af te maken. Hoewel het vuur bij beide partijen nog hevig brand en we graag met elkaar het seizoen hadden uitgespeeld, kunnen beide partijen elkaar niet vinden zoals ze dat vorig seizoen hebben gedaan. De passie voor het spel is bij beide onverminderd groot, maar helaas liggen ze binnen het veld niet langer op één lijn.

Kijken we dan nu terug op een mislukt seizoen? Zeker niet. DIO Bedum kijkt terug op een geweldig kampioenschap en een keurige start in de 2e Divisie. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Zaterdag 9 maart om 16:45 uur zijn de dames te aanschouwen in thuishal De Beemden. Wie er dan aan de kant staat om Dames 1 naar de overwinning te begeleiden? Dat blijft voor u (en voor de dames) nog even een verrassing!