Skip to content Skip to footer

DIO Bedum D1 – Sneek D4

We beginnen natuurlijk even met een korte terugblik op afgelopen twee wedstrijden. Allereerst die van zaterdag 27 januari tegen koploper Stentor D1. Man man man, wat was dat een mooi potje! We hadden stiekem al vernomen dat Stentor niet compleet was. En dat klopte toen ze sporthal de Beemden betraden: ze waren met z’n zessen en geen coach.

Het normaal gesproken ijzersterke team, was ineens nergens meer te bekennen. Maar wij hebben vier sets lang een goed niveau aangehouden en ze nooit boven de 20 laten komen, dus wat dat betreft ook een schouderklopje voor onszelf. Die week ervoor hadden we nieuwe afspraken gemaakt in onze verdediging en dat heeft voor een stuk meer rust gezorgd in het achterveld.

Daarnaast hebben we ook nog andere nieuwe ritueeltjes ingebracht. We beginnen nu elke set met een mopje om even de druk van de ketel te halen en de koppen dezelfde kant op te krijgen. Dus mocht je ons vandaag voordat een set begint hard zien lachen, dan heeft dus één van ons weer een slechte mop vertelt.

Even een kleine greep uit ons repertoire: “Welk dier mag meedoen aan de politieke verkiezingen?” … een stemtor…

“Het kruipt onder de grond en heeft nooit hoofdpijn?” …een paracetamolletje…

“ Waarom heeft een kale man altijd liefdesverdriet? … hij mist haar…

“Wat is de slimste winkelketen?… albert heijnstein… (thanks Sophie Stalman)

Vorige week 4 februari zijn we afgereisd naar de Brug in Groningen.

Voorafgaand wisten we al dat we nog een hapjesschaal te goed hadden van Rob (thanks Marloes) dus alleen daarom al beloofde dit een prachtige dag te worden. En dat was het!! We hebben vorige week goeie zaken gedaan want we hebben een zakelijke 4-0 overwinning naar ons toe getrokken. Met weer heerlijke mopjes stonden we elke set paraat om elkaar even uit de zenuwen te helpen en met plezier het spelletje te spelen. 5 punten was het resultaat.

Vanavond spelen wij tegen VC Sneek DS 4. Deze dames hebben we op 5 november 2022 ook al getroffen en toen met verloren we met 1-3. Rond die periode zaten wij net even in een klein dipje en speelden we drie slechte wedstrijden achter elkaar: Stentor (revanche genomen) Oranje Nassau (revanche genomen) en Sneek. We verloren alle drie.

Nu in de tweede helft van het seizoen komen wij dezelfde tegenstanders in dezelfde volgorde tegen en we zijn goed op weg om de fouten van toen te herstellen. We hebben de vorige thuiswedstrijd genoten van het publiek, dus we hopen dat er vanavond weer veel op de trommel geslagen wordt en de tribune weer goed gevuld is. We hebben alle aanmoediging nodig om onze doelstelling te behalen!!

Ben je nou fan van ons team en wil je alles over ons weten, ook als we niet thuis spelen? Volg ons dan even op @diobedumd1! & volg @diobedumforever voor alle ins en outs over de gehele club.