Onze club

DIO Bedum op dit moment

DIO/Bedum is nu met een kleine 300 leden de grootste volleybalvereniging uit de regio. Binnen onze vereniging zijn alle niveaus en leeftijdgroepen vertegenwoordigd. Vanaf de leeftijd van 5 jaar is het al mogelijk als mini kennis te maken met het volleybalspel. De allerjongsten leren dit technisch moeilijke spel middels het circulatievolleybal, een methode om hen spelenderwijs met de bal te leren omgaan. Via de CV-jeugd stromen deze jongeren door naar de C-, B- en uiteindelijk A-jeugdgroepen.

Hebben deze jongens en meisjes voldoende talent en willen zij zich verder ontwikkelen binnen hun sport, dan zijn er voldoende doorgroei mogelijkheden met extra trainingsfaciliteiten. Doordat we in de Top divisie uitkomen met onze heren en met de  dames in de derde divisie, maar ook daaronder in verschillende wedstrijdklasses sterk vertegenwoordigd zijn, is er binnen de vereniging voldoende doorgroeimogelijkheden. 
Naast een groot aantal jeugdteams, waar onder een jongens B team zijn er zeven herenteams en acht damesteams, die op een groot aantal niveaus, deelnemen aan de competities, waarin vanaf eind september gedurende 22 weken elke week een wedstrijd wordt gespeeld.

De club heeft verder nog een recreantenafdeling met een 10-tal spelers en speelsters. 
DIO Bedum organiseert voor haar leden jaarlijks een aantal activiteiten, zoals een kerstmixtoernooi rond de kerstdagen en een zomeravondvolleybaltoernooi voor alle leden en niet leden, de kampioenenhuldiging voor alle kampioenteams van het seizoen, waarvoor ook alle sponsoren worden uitgenodigd, en verder deelname aan verschillende senioren- en jeugdtoernooien. Bij de jeugd zijn wij verder ook actief in de promotie van de volleybalsport op de scholen. In samenwerking met de Nevobo geven wij volleyballessen aan de groepen drie en vier van de basisscholen

DIO Bedum stelt zich tot doel de leden van haar club meer te bieden dan het volleybalspel alleen. De afgelopen jaren is er gewerkt aan het versterken van de binding van de leden met de club. Gezelligheid, sfeer en “thuisgevoel” zijn daarbij belangrijke factoren. De vereniging beschikt over een groot aantal zeer enthousiaste leden, die hun kennis en ervaring willen inzetten voor DIO Bedum. DIO Bedum is een club die de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt in aantal leden. Het is duidelijk dat het vrijwilligerskorps (zowel bestuurlijke als technische functies) mee moet groeien met deze ontwikkeling. Het bestuur is dan ook continue bezig leden en aspirant-leden actief te betrekken bij de club. Van nieuwe leden wordt dan ook verwacht dat zij hun steentje aan de organisatie van de club zullen bijdragen. DIO Bedum bouw je samen, be part of it.

Ben je geïnteresseerd en wil je je bij ons aan sluiten? Twijfel niet en kom op de maandag, woensdag, donderdag of zaterdag langs in sporthal de Beemden aan de Sportlaan te Bedum. Train eens een paar keer mee, de eerste vier trainingen zijn gratis, of meld je aan als vrijwilliger. Kijk voor de juiste trainingsuren wel even op de site.