Joyce Schuringa en Lucy Haandrikman

Onderdeel:VertrouwenspersoonFunctie:Vertrouwenspersoon Opmerking:

De functie van vertrouwenspersoon wordt door 2 mensen ingevuld. Joyce Schuringa (joyceschuringa@hotmail.com) en Lucy Haandrikman (lucyhaandrikman@gmail.com)

Waarom een vertrouwenspersoon bij DIO?

Er is een centraal aanspreekpunt nodig voor klachten van allerlei aard, zoals bijvoorbeeld discriminatie, racisme, denigrerende opmerkingen, ongewenste omgangsvormen, pesten, agressie en geweld. Je hart kunnen luchten en advies inwinnen kan erger leed voorkomen. Wij zien hierin ook een preventieve taak zoals het onheus bejegenen van scheidsrechters door spelers en coaches en ander ongewenst gedrag op en rond de velden.

Een vertrouwenspersoon werkt drempelverlagend en kijkt door diens onafhankelijkheid met een open blik naar de situatie.

Samen kijken we naar het probleem en bepalen vervolgens de vervolgstappen. Naast een luisterend oor bieden wij ook ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de vereniging en hoe te reageren op ongewenst gedrag. Uiteraard willen wij een correcte afhandeling van klachten en gemaakte afspraken.

Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en schroom niet om bij ons aan te kloppen, want alles wat besproken wordt is vertrouwelijk en wordt als zodanig behandeld.

De richtlijnen voor sociale omgang binnen DIO zijn hier te vinden.

< Terug naar het overzicht